Προφίλ

Αγγελική Λω

Η Αγγελική Λω γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Χίο. Σπούδασε στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης από το οποίο αποφοίτησε το 2006.

Για μια δεκαετία εργάστηκε σε μεγάλα αρχιτεκτονικά γραφεία και τεχνικές εταιρείες στην Αθήνα και συνεργάζεται μέχρι και σήμερα με την Τράπεζα Eurobank σαν εξωτερικός συνεργάτης στο Τμήμα Τεχνικών Ελέγχων.

Πεδία ενασχόλησης της αποτέλεσαν ο σχεδιασμός και η κατασκευή  καταστημάτων, γραφείων, υπεραγορές τροφίμων, κέντρα αποκατάστασης, ξενοδοχείων, κατοικιών, εξοχικών κατοικιών μεγάλης κλίμακας σε νησιά, συγκροτήματα κατοικιών σε παραδοσιακούς οικισμούς, αδειοδοτήσεις, ο τρισδιάστατος φωτορεαλισμός (3d), το interior design, ο σχεδιασμός επίπλων και κατασκευών.

Έχει συμμετάσχει συνολικά σε τέσσερεις διαγωνισμούς, αποκομίζοντας το πρώτο βραβείο σε δύο από αυτούς  (2006: Κτιριακές Εγκαταστάσεις ΕΛΤΑ Νέο Αυτοματοποιημένο Κέντρο Διαλογής Αττικής, & 2007: Σχεδιασμός πρότυπου καταστήματος και shop in shop καταστήματος της εταιρείας FORTHNET).

Από το 2014 μέχρι τον Ιανουάριο του 2016 εργάστηκε σαν σύμβουλος μηχανικός στον τομέα της διαχείρισης και επίβλεψης των αρχιτεκτονικών θεμάτων της κατασκευής του έργου "Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης "Θησέας" του ομίλου Euromedica, στην Λ. Συγγρού στην Καλλιθέα Αττικής.

Από τον Μάρτιο του 2016 ζει και εργάζεται μόνιμα στην Χίο, αναλαμβάνοντας μελέτες και κατασκευές σε Χίο και Αθήνα.

Αγγελική Λω

 

Λευτέρης Μαρτάκης

Λευτέρης Μαρτάκης

Ο Λευτέρης Μαρτάκης γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Χίο. Σπούδασε στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης από το οποίο αποφοίτησε το 2008 πρώτος με βαθμό 8,50 Άριστα.

Από το 2009, έχει δικό του αρχιτεκτονικό γραφείο, δουλεύοντας ως ελεύθερος επαγγελματίας. Κύριο πεδίο ενασχόλησής του αποτελεί ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός κατοικιών και κτιρίων. Παράλληλα, ασχολείται ιδιαίτερα και με την εσωτερική αρχιτεκτονική διακόσμηση κατοικιών, γραφείων, καταστημάτων κι άλλων κτιρίων καθώς και με τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου.

Το 2008 έλαβε μέρος στο Διεθνές Συνέδριο με θέμα «Η Οχυρωματική Αρχιτεκτονική στο Αιγαίο και ο Μεσαιωνικός Οικισμός Αναβάτου Χίου».

Από το 2013 κατέχει μελετητικό πτυχίο του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Έργων.

Το 2014 έλαβε μέρος στον Πανελλήνιο Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό Ιδεών με θέμα «Στεγασμένος Χώρος παραμονής οδηγών και επιβατών Ταξί στην πόλη της Χίου».

Από το Φεβρουάριο του 2016, μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2019, αποτέλεσε μέλος του Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής, Περιφερειακής Ενότητας Χίου.

Το 2018 έλαβε μέρος στον Διεθνή Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό για το σχεδιασμό δημοτικής βρεφονηπιακής μονάδας και αίθουσας πολλαπλών χρήσεων, με αρχές αειφόρου σχεδιασμού και τη βέλτιστη εφαρμογή και ανάδειξη καινοτόμων προϊόντων της ALUMIL, ο οποίος διοργανώθηκε από το Ελληνικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής και την εταιρία ALUMIL.