Αγγελική Λω - αρχιτέκτων μηχανικός

Αγγελική Λω

ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ

Στοιχεία έργου: 

Αρχιτεκτονική μελέτη εσωτερικού χώρουΣχεδιασμός επίπλων & ΚατασκευώνΜελέτη φωτισμούΕπίβλεψη-Κατασκευή

Κατάσταση έργου:Ολοκληρωμένο

Χώρα: Ελλάδα

Θέση:Μάρμαρο Καρδαμύλων, ΧίοςΠεριγραφή: 

Η ανακαίνιση αφορά εσωτερικούς χώρους σε διώροφη κατοικία στην περιοχή Μάρμαρο στα Καρδάμυλα της Χίου.

Η κατοικία αποτελεί εξοχικό θέρετρο και στόχος ήταν η ατμόσφαιρα να είναι χαρούμενη, φρέσκια, ευχάριστη και άνετη για την παραμονή των ιδιοκτητών και των φιλοξενούμενων τους.

Έμφαση δόθηκε στο καθιστικό της κατοικίας που είναι ευέλικτο και άνετο ώστε τα έπιπλα να προσαρμόζονται σε διάφορες θέσεις ανάλογα με τις χρήσεις. 

Με την κρεμαστή κατασκευή της ραφιέρας και του επίπλου της τηλεόρασης νοητά διαχωρίστηκε ο χώρος της εισόδου με το υπόλοιπο καθιστικό. Ο χρήστης μπαίνοντας στο σπίτι έχει πλήρη εικόνα του καθιστικού, το ίδιο και τα άτομα που βρίσκονται στο καθιστικό. Τα μεγάλα ανοίγματα φωτίζουν με φυσικό φως όλους τους χώρους καθ' όλη την διάρκεια της ημέρας. 

Οι κουρτίνες και τα υφάσματα συμπλήρωσαν άψογα το συνολικό ύψος των χώρων, δένοντας αρμονικά όλα τα χρώματα μεταξύ τους.

Οι χώροι των πέντε υπνοδωματίων ανανεώθηκαν με νέα έπιπλα και κατασκευές που είναι ευέλικτες για διάφορες χρήσεις (χώρος απόθεσης αποσκευών, τοποθέτηση τηλεοράσεων, χώροι γραφείων για εργασία κτλ) ώστε να καλύπτονται όλες οι σύγχρονες ανάγκες των επισκεπτών που διαμένουν στην κατοικία.

Επίσης τροποποιήθηκαν παλιά έπιπλα που υπήρχαν στο σπίτι όπως κρεβάτια, κομοδίνα κρεβατιών, ντουλάπες, έπιπλα κουζίνας, καναπέδάκια, τραπεζάκια σαλονιού, έπιπλα bamboo, τα οποία ήταν άριστης κατασκευής και ποιότητας καθώς και μεγάλης συναισθηματικής αξίας. Τα έπιπλα αυτά μεταμορφώθηκαν ριζικά αλλάζοντας χρώματα και αποκτώντας λεπτομέρειες (μεταλλικά διακοσμητικά, νέες ψάθες από bamboo, νέα υφάσματα-υλικά κτλ) ακολουθώντας έτσι το σύγχρονο ύφος του σπιτιού, χωρίς όμως να χάσουν τίποτα από την αίγλη του παρελθόντος. 

Ο φωτισμός,  τα χρώματα, τα υλικά και τα υφάσματα σε όλους τους χώρους επιμελήθηκαν βάσει των αναγκών των χρηστών και την ανάδειξη των κατασκευών και των επίπλων. Κάθε χώρος απέκτησε τον δικό του χαρακτήρα, ικανοποιώντας τον χρήστη που διαμένει σε αυτόν. Η κατοικία εκσυγχρονίστηκε επίσης σε αυτοματισμούς και ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις.