Αγγελική Λω - αρχιτέκτων μηχανικός

Αγγελική Λω

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΥΚΟΥΣΗ- ΜΕΛΕΤΗ ΑΠΟΤΥΠΩΣΗΣ ΧΩΡΟΥ ΙΕΡΟΥ

Στοιχεία έργου:

Μελέτη Αποτύπωσης 

Προϋπολογισμός Έργου: 882.812,57 €.

Θέση: Αγιος Γεωργιος Συκούσης, Χίος

Χώρα: Ελλάδα

Συνεργασία: 

-ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ- Δ/ΣΗ ΑΝΑΣΤΗΛΩΣΗΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ & ΜΕΤΑΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ

-ΝΕΟΔΜΗΤΟΝ ΡΟΔΟΥΠεριγραφή:

Η παρούσα μελέτη αφορα το  Έργο « Αποκατάσταση Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Συκούση»  στον οικισμό του του Αγίου Γεωργίου Συκούση στην Χίο με επίβλεψη της Διέυθυνσης Βυζαντινών & Μεταβυζαντινών Μνημείων και με ανάδοχο εταιρεία την Ανώνυμη Εταιρία Νεόδμητον Ρόδου. 

Η λεπτομερής αποτύπωση στον Ιερό Ναό του Αγ. Γεωργίου Συκούση αφορά τμήματα στον χώρο του ιερού της εκκλησίας και συγκεκριμένα στα τμήματα του διακονικού, του ιερού βήματος και της πρόθεσης. Σκοπός της μελέτης είναι η πλήρης αποτύπωση της υπάρχουσας κατάστασης σε επίπεδο μορφολογίας, παθολογίας, εντοπισμό αρχιτεκτονικών λεπτομερειών (βυζαντινών-μεταβυζαντινών στοιχείων) με στόχο την σύνταξη της μελέτης αποκατάστασης του εσωτερικού χώρου της εκκλησίας. 

Πιο συγκεκριμένα αποτυπώθηκε αναλυτικά η υφιστάμενη κατάσταση στα τρία τοξωτά ανοίγματα που υπάρχουν στον χώρο του ιερού του ναού, το πρώτο στην νότια πλευρά στον χώρο του διακονικού (Καμάρα Α), το δεύτερο στον χώρο του ιερού βήματος στα ανατολικά (Καμάρα Β) και το τρίτο στην πρόθεση, στην  βόρεια πλευρά του ναού (Καμάρα Γ).