Αγγελική Λω - αρχιτέκτων μηχανικός

Αγγελική Λω

ΕΞΟΧΙΚΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ, ΚΥΘΗΡΑ

Στοιχεία έργου: 

Αρχιτεκτονική Μελέτη | Σχεδιασμός Εσωτερικών Χώρων | Μελέτη Περιβάλλοντα Χώρου | Φωτορεαλιστική Απεικόνιση (3D)

Έκταση Οικοπέδου: 1.318,45τ.μ.

Πραγματοποιούμενη Δόμηση: 156,98 τ.μ.

Θέση: Οικισμός «Άνω Λιβάδι», Κύθηρα.

Χώρα: Ελλάδα

Συνεργασία: Μελέτη για το γραφείο PolyPraxis.Περιγραφή: 

Το οικόπεδο εντοπίζεται στον οικισμό Άνω Λιβάδι περίπου 4χλμ από τον οικισμό των Κυθήρων.

Το κτίριο τοποθετήθηκε στα βόρεια του οικοπέδου. Γύρω από την  κατοικία διαμορφώθηκαν υπαίθριοι χώροι με πλακοστρώσεις και φύτευση.

Η είσοδος της κατοικίας βρίσκεται ανατολικά και γίνεται μέσω υπαίθριου διαδρόμου ανάμεσα στο κτίριο της κατοικίας και τον χώρο στάθμευσης.

Στο ισόγειο της κατοικίας βρίσκεται η κεντρική είσοδος, ο χώρος  καθιστικού με τζάκι,  κουζίνας, wc  ξένων, μικρός χώρος γραφείου και ένα υπνοδωμάτιο με  λουτρό.

Στον νότο έχουν τοποθετηθεί τα ανοίγματα που οδηγούν στους υπαίθριους χώρους και σε ημιυπαίθριο χώρο μπροστά από το καθιστικό. Ο χώρος αυτός διαθέτει καμάρες ακολουθώντας την παραδοσιακή αρχιτεκτονική των Κυθήρων.

Στον βορά υπάρχουν μικρότερα ανοίγματα για τον αερισμό των βοηθητικών χώρων και μικρό πλάτωμα δίπλα από τον χώρο της κουζίνας.

Στον όροφο  οδηγούμαστε με εσωτερική κλίμακα σε δύο υπνοδωμάτια, το ένα με ανεξάρτητο χώρο ντουλάπας και κοινό λουτρό. Και τα δύο υπνοδωμάτια διαθέτουν υπαίθρια εκτόνωση σε εξώστη και δώμα.

Η δυνατότητα προσέγγισης του δεύτερου υπνοδωματίου από το βατό δώμα στα δυτικά του δίνει την δυνατότητα να έχει ανεξάρτητη πρόσβαση ώστε να μπορεί να λειτουργήσει  και σαν ξενώνας.

Στα ανατολικά του οικοπέδου βρίσκεται ο κλειστός χώρος στάθμευσης με άμεση επικοινωνία με την είσοδο της κατοικίας, που ήταν βασική απαίτηση του ιδιοκτήτη.