Αγγελική Λω - αρχιτέκτων μηχανικός

Αγγελική Λω

ΕΠΙΣΚΕΥΗ & ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ Ν. ΣΜΥΡΝΗ

 

Στοιχεία έργου: 

Αρχιτεκτονική Μελέτη Εσωτερικού Χώρου | Μελέτη Αποκατάστασης Βλαβών Έρευνα Αγοράς – Επιλογές, Αγορά, Παραλαβή Υλικών  |  Οργάνωση Έργου  | Επίβλεψη - Κατασκευή  |  Παράδοση «Με το κλειδί στο Χέρι».

Κατάσταση έργου: Ολοκληρωμένο

Τόπος: Νέα Σμύρνη, Αττική

Χώρα: ΕλλάδαΠεριγραφή: 

Η ανακαίνιση αφορά εσωτερικούς χώρους σε διαμέρισμα του 1960, στην Νέα Σμύρνη στην Αττική.

Η επιφάνεια του διαμερίσματος είναι 45,00τ.μ και αποτελούνταν από πολύ μικρά ανεξάρτητα δωμάτια, όπως συνήθως ήταν η διάταξη των διαμερισμάτων εκείνης της περιόδου. Η είσοδος σε κουζίνα, μπάνιο και υπνοδωμάτιο γινόταν μέσω ενός σκοτεινού διαδρόμου. Τα δωμάτια ήταν τόσο μικρά που δεν επέτρεπαν την πραγματοποίηση βασικών λειτουργιών όπως την χρήση τραπεζιού μέσα στην κουζίνα.

Η μελέτη βασίστηκε στον εκσυγχρονισμό του διαμερίσματος τόσο σε επίπεδο κάτοψης, όσο και σε επίπεδο εγκαταστάσεων. Έτσι προτάθηκε η ενοποίηση των χώρων μέσω μιας μοντέρνας διάταξης ενιαίου χώρου καθιστικού-κουζίνας-τραπεζαρίας. Αυτό επιτεύχθηκε με την καθαίρεση του τοίχου ανάμεσα στην παλιά κουζίνα και το καθιστικό. Οι χώροι φάνηκαν αμέσως μεγαλύτεροι, φωτίστηκαν επαρκώς, ενιαία και προέκυψαν σαφείς χρήσεις μέσα σε αυτούς (χώρος εισόδου, τραπεζαρίας, καθιστικού, κουζίνας κτλ).

Στο διαμέρισμα εντοπίστηκαν σοβαρές βλάβες λόγω παλαιότητας και μη συντήρησης σε αποχετευτικά, υδραυλικά και ηλεκτρολογικά συστήματα τα οποία επιλύθηκαν και εκσυγχρονίστηκαν πλήρως.  

Ο ιδιοκτήτης, μόνιμος κάτοικος Χίου, μου εμπιστεύτηκε την επισκευή και την ανακαίνιση του διαμερίσματος καθώς και τις επιλογές, παραγγελίες, παραλαβές όλων των υλικών χωρίς να παρευρεθεί ουδέποτε στον χώρο κατά την διάρκεια των εργασιών.

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών παραδόθηκαν σε εκείνον τα κλειδιά του «νέου» του διαμερίσματος.

Ευχαριστώ θερμά για την απόλυτη εμπιστοσύνη που μου έδειξε.