Αγγελική Λω - αρχιτέκτων μηχανικός

Αγγελική Λω

Κέντρο αποθεραπείας και αποκατάστασης "Θησέας"

Στοιχεία έργου: 

 

Επίβλεψη αρχιτεκτονικών εργασιών | Διαχείριση Έργου

Πραγματοποιούμενη Δόμηση: 6.000,00 τ.μ.

Προϋπολογισμός Έργου: 8.000.000 €.

Θέση: Λεωφ. Συγγρού 202, Καλλιθέα, Αθήνα

Χώρα: Ελλάδα

Συνεργασία: ΑXON, ΙΝΤRAKAT, ΒΕΤΑPLAN 

Περιγραφή: 

Το Κέντρο αποθεραπείας και αποκατάστασης «Θησέας» αποτελεί ένα σύγχρονο κέντρο φιλοξενίας σε εσωτερικούς για ασθενείς που έχουν ανάγκες φυσικής αποκατάστασης.

Το κτίριο συνολικής επιφάνειας 6.000 τ.μ αποτελείται από 6 υπόγειους χώρους Ηλεκτρομηχανολογικών Εγκαταστάσεων, χώρων στάθμευσης, αποδυτήριων, χώρους ειδικών μηχανημάτων, κουζίνες, λινοθήκες. Ισόγειο με χώρους υποδοχής, διοίκησης, ιατρεία και εξεταστήρια. Ημιώροφο με γυμναστήρια, αίθουσες εκπαίδευσης και αποκατάστασης. Πέντε ορόφους με δωμάτια νοσηλείας, χώρο με εσωτερική θεραπευτική πισίνα, αποδυτήρια με ντουζ, γραφεία φυσικοθεραπευτών, ιατρεία, χώρους διημέρευσης απασχόλησης ασθενών και δώμα με χώρο καφετέριας.  

Η κατασκευή του εν λόγω κτιρίου ήταν ιδιαίτερα σύνθετη και απαιτητική λόγω της συνένωσης του υφιστάμενου κτιρίου με το νέο, των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν λόγω του μεγάλου βάθους των υπόγειων χώρων, της στατικής ενίσχυσης τμημάτων του κτιρίου και την επίλυση προβλημάτων που εντοπίζονται σε κατασκευές μεγάλης κλίμακας.

Χαρακτηριστικό του κτιρίου είναι οι όψεις του από κατακόρυφες γυάλινες χρωματιστές περσίδες που το περιβάλλουν, οι οποίες εκτός από προστασία από εξωτερικούς παράγοντες προσδίδουν στο κτίριο πιο προσιτό και ευχάριστο χαρακτήρα. Σε συνδυασμό με τις πράσινες περιοχές του κτιρίου, που λειτουργούν και  θεραπευτικά, το κέντρο αποκατάστασης διαφοροποιείται από τα κοινά νοσοκομειακά ιδρύματα τόσο εξωτερικά, όσο και εσωτερικά, και αποτελεί ένα νέο σημείο αναφοράς στην περιοχή της Καλλιθέας.